Kiváló Építési Termék®
az építési minősítési rendszer

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

IGEN! Feliratkozom!
Hírlevél előnézet

Hírlevelünkkel érdekes és hasznos információkat kap majd a Kiváló Építési Termék Építési Minősítő Rendszerrel kapcsolatban!

 

mti_hirfelhasznalo.jpg

 

 

 

Kiváló Építési Termék 2017. évi pályázata Nyomtatás E-mail

A védjeggyel ellátott termék előállítója nem csak a minőséget, magas innovációs és műszaki tartalmat szavatolja, de megfelel a környezetvédelem szempontjainak, továbbá ügyel a kiváló s szakszerű beépítésre is, valóban KivÉT-eles® teljesítményt nyújtva.  A Kiváló Építési Termék® tanúsító védjeggyel rendelkező termék garancia arra is, hogy a gyártó birtokában van a termék gyártásához, értékesítéséhez szükséges iparjogvédelmi eszközöknek is.

  • A pályázat benyújtási határideje: 2017. április 29.
  • A felülvizsgálati eljárás időtartama: 2017. március 16.- május 30.
  • Hiánypótlások benyújtásának határideje: 2017. május 26.
  • Minősítő Tanács döntése: 2017. június 9.

A Kiváló Építési Termék megbízhatóságát az adja, hogy a védjegyet elnyert termék gyártójának kötelezettsége a termékre vonatkozó nyilatkozatait, állításait bizonyítékokkal alátámasztani, és ezeket a pályázathoz csatolni, vagy más módon ellenőrizhetővé tenni a pályázat értékelői számára. Ezen túlmenően a gyártó kötelezettsége a pályázaton kiváló minősítést kapott termékek további figyelemmel kísérése, utólagos ellenőrző vizsgálata és a felhasználók megelégedettségének mérése, a panaszok, reklamációk okainak elemzése, és intézkedés azok megismétlődésének megakadályozására

A 2006 óta eltelt időszakban a gyakorlat igazolta, hogy a KivÉT® védjegy az építési termékek felhasználói számára széles körben nyitotta meg a legjobb termékek közötti választás lehetőségét. A védjegy bevezetésével az egyes termékcsoportokra olyan minőségi és tartóssági feltételek kerültek előírásra, amely aktív minőségpolitikai eszközként ösztönözte és ösztönzi a magyar építőanyag-ipar minőségi fejlődését.

A KivÉT® védjegy megszerzése és használatának folyamatos ellenőrzése garanciális előnyt jelent az építési beruházások megvalósulásánál, az épület üzemeltetésében és értékállóságának biztosításában, valamint az egyes építmények felújításánál, javításánál egyaránt.

A tanúsított minőség fontosságát az állam is elismeri. Ezt bizonyítja a Közbeszerzési Hatóság elnökének 2012.április 20.-án kelt Elnöki tájékoztatója a tanúsító védjegyek közbeszerzési eljárásokban betöltött szerepéről (Közbeszerzési Értesítő 2012.45. szám), továbbá a Közbeszerzési Hatóság honlapján a Kiváló Építési Termék® és Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegyekkel rendelkező termékek és vállalkozások nyilvántartása is (http://www.kozbeszerzes.hu/kapcsolatok/tanusito-vedjegyek).

Mminőségi-, szakmai-, és jogszabályi fejlődés-, illetve változások szükségessé tették a védjegy követelményrendszerének rendszeres átvizsgálását, és fejlődésnek megfelelő módosítását korszerűsítését, melyre 2010-ben és 2013-ban került sor. A Kiváló Építési Termék® védjegy most megjelenő pályázati rendszerében évi egy alkalommal, egy pályázati ciklusban lehet pályázni a tanúsító védjegy elnyerésére. Az értékelés gyorsabb, a pályázó önértékelő dokumentumaira támaszkodik, a döntési mechanizmus egyszerű, transzparens. A Tanács függetlenségét a szakmához értő, de a szakmában nem érintett szervezetek felkérése biztosítja.

 
< Előző   Következő >
© 2018 Kiváló Építési Termék
A Kiváló Építési Termékź tanúsító védjegy legfőbb erkölcsi tartalmát és szakmai súlyát az adja, hogy a rendszert maga az építőanyag gyártók közössége hozza létre és m6ködteti állami szervezetek egyetértésével és támogatásával. A Kiváló Építési Termékź tanúsító védjegy megszerzése és használatának folyamatos ellenőrzése garanciális előnyt jelent az építési beruházások megvalósulásánál, az épület üzemeltetésében és értékállóságának biztosításában egyaránt.