Kiváló Építési Termék®
az építési minősítési rendszer

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

IGEN! Feliratkozom!
Hírlevél előnézet

Hírlevelünkkel érdekes és hasznos információkat kap majd a Kiváló Építési Termék Építési Minősítő Rendszerrel kapcsolatban!

 

mti_hirfelhasznalo.jpg

 

 

 

Gazdaság-építőipar Több mint 20 százalékkal nőtt a Mapei árbevétele tavaly Nyomtatás E-mail
   Budapest, 2016. március 9., szerda (MTI) - A Mapei Kft. tavalyi árbevétele 22 százalékkal 9,35 milliárd forintra nőtt, a vállalat 15 százalékos növekedést tervez 2016-ra Magyarországon - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég az MTI-vel szerdán.

A Mapei forgalma 2013-ban 6,13 milliárd forint volt, így forgalma két év alatt több mint 50 százalékos növekedést ért el. Kiemelik: az idei terveik között szerepel a sóskúti gyár bővítése, a nyáron induló 1 milliárd forintos beruházás keretében a vállalat raktárát bővítik, és egy új gyártósort is kialakítanak. Az új raktár 7 ezer négyzetméteres lesz, így duplájára nő a jelenleg 8 ezer négyzetméteres tároló kapacitás. Az új gyártósor pedig por alapú építési termékeket állít elő, éves kapacitása 55 ezer tonna lesz, így a gyártókapacitás is megduplázódik.

Markovich Bél, a Mapei ügyvezetője elmondta: a Mapei Magyarországon 25 év alatt 87 milliárd forint árbevételt termelt, félmillió tonna terméket gyártott, 85 ezer embert  képzett ki és 1200 ügyféllel áll kapcsolatban, azaz sok ezer épület létrejöttében vállalt szerepet.

Hozzátette: az idei rég nem látott jó éve lehet az ágazatnak, melyet az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) , az "online építőipar" és a szakemberhiány fog befolyásolni.


hvk \ egr \ gtr
MTI 2016. március 9., szerda 13:11

 
< Előző   Következő >
© 2018 Kiváló Építési Termék
A Kiváló Építési Termékź tanúsító védjegy legfőbb erkölcsi tartalmát és szakmai súlyát az adja, hogy a rendszert maga az építőanyag gyártók közössége hozza létre és m6ködteti állami szervezetek egyetértésével és támogatásával. A Kiváló Építési Termékź tanúsító védjegy megszerzése és használatának folyamatos ellenőrzése garanciális előnyt jelent az építési beruházások megvalósulásánál, az épület üzemeltetésében és értékállóságának biztosításában egyaránt.